Ontmossen

Mos ontstaat vroeg of laat op elk dak. Factoren als oriëntatie naar de zon, de hellingsgraad, bomen die in de buurt staan en ventilatie tussen de pannen en het onderdak kunnen het ontstaan van mos echter wel beïnvloeden.

Een bemost dak ziet er niet alleen niet goed uit, het is ook slecht voor de waterafvoer van uw huis. Het mos houdt water vast, en als gevolg daarvan kan vorst in de winter de dakbedekking beschadigen. Bovendien kunnen dakpannen poreus worden door de begroeiing. Zo ontstaan er al snel barstjes die de kans op lekken vergroten.

Tijdig reinigen is dus de boodschap! Zo voorkomt u eventuele beschadigingen en verlengt u de levensduur van het dak. Tieltse Dakwerken heeft het materiaal en de expertise in huis om uw dak er met een aangepaste reiniging opnieuw als nieuw te doen uitzien.

Na het reinigen – al dan niet met reinigingsmiddel – kunnen we het dak indien gewenst ook nabehandelen met een speciaal moswerend middel. Op die manier keren de mossen veel langzamer terug, en kunt u jarenlang genieten van een vlekkeloos, mosvrij dak.

Contacteer ons voor meer informatie!

Heeft u een vraag of wilt u een gratis, vrijblijvende offerte?